© Baykuş Haber

Samsunda selin yaraları sarılıyor

Samsun merkez ve birçok ilçede yaşanan sel felaketinin ardından, Samsun Büyükşehir Belediyesi tüm imkanları ve personeliyle felaketin yol açtığı zararları onarmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Ekipler, heyelan nedeniyle kapanan mahalle yollarını açmak için özverili bir şekilde çalışırken, aynı zamanda sel sularının binaların giriş ve zemin katlarına dolmasını önlemek için tahliye çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen taleplere hızla yanıt vererek, sahada teyakkuz halinde bulunuyor.

Samsun'u etkileyen şiddetli sağanak yağmur sonrası oluşan sel felaketi, Büyükşehir Belediyesi ekiplerini gece gündüz çalışmaya yönlendirdi. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri etkin bir şekilde sahada görev alıyorlar.

Toprak kaymaları nedeniyle kapanan mahalle yolları, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde tekrar ulaşıma açılıyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 9 mahalle yolunun ulaşılabilir hale getirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyorlar. Bazı bölgelerde ise alternatif güzergahlar kullanılarak ulaşım sağlanıyor.

Ayrıca, İtfaiye ekipleri, sel suları ve çamur nedeniyle binaların giriş ve zemin katlarını tahliye etmek için vidanjörler ve pompalarla çalışıyorlar. SASKİ ekipleri ise sel felaketinin zarar verdiği su ve kanalizasyon altyapısının onarımını sürdürüyorlar. Su kesintisi yaşanan bölgelerde ise tankerler aracılığıyla temiz içme suyu temin ediliyor.

Gülsan Sanayi Sitesi'nde de sel sularının neden olduğu zararı gidermek amacıyla hummalı bir çalışma yürütülüyor. Sel sularının hızla tahliye edilmesinin ardından temizlik çalışmalarına başlanmış, çevre ilaçlama çalışmaları da devam etmektedir. Bu zorlu süreçte Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenliği ve rahatlığı için elinden geleni yapmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER