© Baykuş Haber

Samsunda sığınmacı sayısı son 16 ayda yüzde 39 azaldı

SAMSUN VALİSİ DOÇ. DR. ZÜLKİF DAĞLI, 10 ŞUBAT 2022’DE 48 BİN 140 OLAN ULUSLARARASI VE GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SIĞINMACININ SON 16 AYDAKİ ÇALIŞMALARLA YÜZDE 39 ORANINDA BİR AZALIŞLA 29 BİN 400’E KADAR DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, son 16 ay içinde yaptıkları çalışmalar sonucunda uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki sığınmacı sayısının yüzde 39 oranında azaldığını duyurdu. 10 Şubat 2022'de 48,140 olan sığınmacı sayısının, bu dönem içinde 29,400'e gerilediğini belirtti.

Vali Dağlı, Samsun'daki göç yönetimi ve Kardeşlik, Akrabalık, Dayanışma ve İletişim Merkezi (KADİM) çalışmalarını incelemek üzere yerel yetkililerle birlikte sahada incelemelerde bulundu. Bu ziyaret sırasında Samsun'daki uluslararası koruma ve geçici koruma başvurularının hızla tamamlanacağını açıkladı ve bu sürecin 10,000 başvuru sahibinin mülakatlarını içereceğini ifade etti.

Vali Dağlı, Samsun'daki uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamındaki sığınmacıların sayısının son 16 ay içinde yüzde 39 oranında azalmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca Samsun'daki yabancıların hizmetlerden yararlanmalarını sağlamak ve onları Türkiye'deki kurallar hakkında bilgilendirmek amacıyla 2021 yılında kurulan KADİM'i de anlattı. KADİM'in, Samsun'daki yabancılara hizmet vermede önemli bir rol oynadığını ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün iş yükünü azalttığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER