© Baykuş Haber

Samsunda üst üste uyarılar

YAKIN ZAMANDA ŞEHİR MERKEZİNDE 2 SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI SAMSUN’DA VALİLİK VE AFAD ÜST ÜSTE PAYLAŞIM YAPARAK VATANDAŞLARI UYARDI.

Samsun'da Haziran ayında yaşanan şehir merkezindeki iki sel felaketi sonrasında, Valilik ve AFAD, önleyici bir uyarı kampanyası başlattı. Haziran ayındaki sel felaketlerinin ardından, Temmuz ayının yağışlı geçeceği öngörüsü üzerine meteoroloji yetkilileri, şehir yöneticilerini bilgilendirdi. Meteoroloji, AFAD ve Samsun Valiliği, vatandaşlara doğrudan mesajlar göndererek, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Samsun Valiliği tarafından yapılan uyarıda, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmesine göre; bölgemizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden pazartesi akşam saatlerine kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklendiğinden muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

AFAD ise yağışların etkisi altına girecek bölgelerde yaşayan vatandaşları uyararak, "Meteorolojiye göre bu gece itibariyle Samsun’da şiddetli yağış bekleniyor. Pazartesi akşamına kadar sel, heyelan, dolu ve fırtınaya karşı dikkatli olunulmalıdır. Kısa süreli yoğun yağışlar ani sellere, uzun süreli yağışlar ise akarsuların taşmasına neden olabilir. Sel sırasında ve sonrasında uygulayacağımız doğru davranışlarla sel kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçebiliriz" şeklinde uyarılarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER