© Baykuş Haber

Samsunspor, basketbolda da Süper Ligde

SPOR TOTO 1. LİG'DE ŞAMPİYON OLAN SAMSUNSPOR FUTBOL KULÜBÜ'NÜN ARDINDAN ERKEKLER BASKETBOL 1. LİG'İNDE ŞAMPİYON OLAN SAMSUNSPOR BASKETBOL TAKIMI'DA SÜPER LİG'E YÜKSELDİ.

Samsunspor Basketbol Takımı, Erkekler Basketbol 1. Ligi'nde şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi. Normal sezonu 2. sırada tamamlayan takım, play-off'larda büyük bir başarı gösterdi. Çeyrek finalde Harem'i, yarı finalde Sigortam.Net'i geçerek finalde Semt77 Yalova ile karşı karşıya geldi. İlk 2 maçı Samsun'da kazanan takım, Yalova'daki 3. maçı da 65-58'lik skorla kazanarak durumu 3-0 yaptı ve Süper Lig'e yükseldi.

Bu zafer, Samsunspor'un futbol takımının Süper Lig'e yükseldiği yıl gerçekleşmesi, kulüp ve şehir için büyük bir gurur kaynağı oldu. Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, bu başarıyı "1 değil 2 şampiyonluk" olarak değerlendirdi ve kulübün 100. yılında hem futbol sahasında hem de basketbol parkesinde büyük başarılar elde ettiğini ifade etti. Samsunspor'un, şehrinin gururu olduğunu ve çocukların yüzünü güldürdüğünü söyledi. Bu başarılarla Samsunspor, yeni sezonda hem futbol hem de basketbol arenasında Türkiye'nin en büyük liglerinde boy gösterecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER