© Baykuş Haber

Samsunsporun altyapı tesisleri Bakan Bakın katılımı ile açıldı

SÜPER LİG EKİPLERİNDEN SAMSUNSPOR’UN FUTBOL AKADEMİSİ MUSTAFA KEMAL ERKANAT TESİSİ, GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK’IN KATILIMI İLE AÇILDI.

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekibi Samsunspor'un Futbol Akademisi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla Mustafa Kemal Erkanat Tesisi'nde açıldı. Bugün Batıpark'ta gerçekleşen tesisin açılışında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de yer aldı. Bakan Bak, son teknoloji tesisin Samsunspor'a büyük katkı sağlayacağını belirtirken, "Bu tesis Türk sporunun gelişimine örnek teşkil edecek. Samsunspor'a tebrikler. Tesisin etrafında birçok spor alanı da bulunuyor. Samsun, sporcularıyla ünlü bir şehir. Bu tesisin yapımına emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise akademi tesisinin Türkiye'deki diğer kulüplere örnek olması gerektiğini vurguladı. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun'un genç nüfusu ve spor alanındaki yatırımlarıyla gurur duyduklarını belirtirken, 19 Mayıs Stadyumu'nun altına bir "Spor Lisesi" yapacaklarını açıkladı.

Samsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım, bu akademinin Türk futboluna önemli bir katkı sağlayacağını dile getirirken, Samsunspor'un bacasız bir sanayi olmayı hedeflediğini ifade etti. 20 yıl boyunca Samsunspor'a tahsis edilen bu tesisi belediye başkanı olarak bedelsiz olarak verdiklerini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'da amatör sporculara ve milli sporculara destek verdiklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER