© Baykuş Haber

Sanat ve tarih Laodikyada buluşacak

DENİZLİ’DE RESTORASYONU TAMAMLANAN LAODİKYA ANTİK KENTİ’NDEKİ 2200 YILLIK BATI TİYATROSU’NDA CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI SAHNE ALACAK. LAODİKYA BATI TİYATROSU’NDA DÜZENLENECEK ÜCRETSİZ KONSERE TÜM DENİZLİLİLERİN DAVETLİ OLDUĞU BELİRTİLDİ.

Denizli'de, restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın sahne alacağı bildirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlendiği ve kazı çalışmalarına destek verdiği 2200 yıllık Laodikya Batı Tiyatrosu, "Laodikya Batı Tiyatrosu Sizi Çağırıyor" projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan önemli bir tarihi mekan olarak göze çarpıyor. Bu özel etkinlik kapsamında, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bir konser düzenleyecek. Bu konserde, şef Rengim Gökmen yönetiminde, soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Mert Süngü'nün etkileyici sesleriyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Denizlililere müzik ziyafeti sunacak.

Bu özel konser 23 Haziran Cuma günü saat 21.00'de gerçekleşecek ve tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi. Ulaşım için ise saat 17.30'dan itibaren Laodikya'ya girişlerin ücretsiz olacağı ve ayrıca ücretsiz otobüslerin kaldırılacağı açıklandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Batı Tiyatrosu'nun restorasyonunda büyük katkı sağladıklarını ve tarihi yapının sanatla buluşması için etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Zolan, bu özel gecede sanatseverleri ve hemşehrilerini programı izlemeye davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER