© Baykuş Haber

Sanatçı Abdurrahman Yıldız: Çinili Camii orijinaline uygun şekilde yeniden yapılmalıdır

TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLER VE MİMARLAR BİRLİĞİ KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI VE ÇİNİ SANATÇISI ABDURRAHMAN YILDIZ, ZEMİN KAYMASI SEBEBİYLE 5 YILDIR İBADETE KAPALI OLAN KENTİN SİMGELERİNDEN ÇİNİLİ CAMİİNİN YIKILIP, ORİJİNALİNE UYGUN ŞEKİLDE YENİDEN YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kütahya Şube Başkanı Abdurrahman Yıldız, uzun süredir zemin kayması nedeniyle ibadete kapatılan Çinili Camii'nin, şehrin sembollerinden biri olduğunu ve orijinaline uygun şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Yıldız, bu konuda Kütahya İl Özel İdaresi'ne devredilen caminin, Türk dünyasının desteğiyle yeniden inşa edilmesi için teknik ve kültürel çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Çinili Camii, Kütahya'nın önemli bir simgesi olarak kabul edilmektedir. Ressam ve neyzen Ahmet Yakupoğlu'nun önderliğinde 1972 yılında İslam dünyasına kazandırılan bu camii, sekizgen bir yapıya sahip olup dış yüzeyi seramiklerle kaplıdır ve minaresi Orta Asya tarzında inşa edilmiştir. Bu tarihi camii, Kütahya'nın göz bebeği olarak bilinmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER