© Baykuş Haber

Sanatçı Ali Kınıktan Melek Mossoya gönderme: Söyler misiniz, bu ülkede sanatçının özgür olmadığı hangi alan var”

KASTAMONU’DA SAHNE ALAN SANATÇI ALİ KINIK, MELEK MOSSO’NUN ÖDÜL TÖRENİNDE SÖYLEDİĞİ SÖZLERE GÖNDERME YAPARAK, “SÖYLER MİSİNİZ, BU ÜLKEDE SANATÇININ ÖZGÜR OLMADIĞI HANGİ ALAN VAR? İSTEYEN İSTEDİĞİ FİKRİ, HAKSIZLIĞI, AHLAKSIZLIĞI ÜLKEDE NEYDEN BAHSEDİYORUZ” DEDİ.

Sanatçı Ali Kınık, Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Türk Dünyası Günleri'nde sahne aldı ve Melek Mosso'nun ödül törenindeki sözlerine gönderme yaparak, özgürlüğün Türkiye'de sanatçılar için sınırlı olmadığını belirtti. Kınık, yaklaşık bir saatlik konseri boyunca binlerce kişi tarafından ilgiyle karşılandı ve sevilen şarkılarını seslendirdi. Konserde yaptığı kısa konuşmada Melek Mosso'nun sözlerine atıfta bulundu ve "Bu eseri ülkemin özgür olmayan, susturulan insanları için söyleyeceğim" dedi.

Ali Kınık, şunları ekledi: "Bu ülkede sanatçı olmanın gereğinin bu olduğunu düşünüyorlar. Biz bu ülkede yaşıyoruz. Sen bir sanatçı olarak çıkıyorsun ve 13-15 yaşındaki kız çocuklarına bile, 'istediğiniz yerinizi açın, istediğinizi konuşun, istediğinizi yapın' ve arkasından da 'bu ülkede özgür değiliz, sanat özgür değil' diyorsunuz. Ben bunu demeyeceğim. Diyeceğim ki sevgili kardeşlerim, biz özgürlüğün çok olduğu bir ülkede yaşıyoruz."

Kınık, Türkiye'de sanatçıların özgür olduğu birçok alan olduğunu vurgulayarak, sanatın sınırları olmadığını söyledi. Ayrıca, bu milletin değerlerini ve kültürünü yüceltme sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti. Kınık, ahlaksızlığın sınırları olmadığını ve sanatçıların özgürlüğünü kullandıkları bir ülkede yaşadıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER