© Baykuş Haber

Sanayicilere Iraka kolay vize müjdesi

TÜRKİYE’DEN IRAK’A GİDECEK SANAYİCİ, İŞ ADAMI, YATIRIMCI VE ÇALIŞANLARININ KARŞILAŞTIĞI VİZE SORUNUNUN YAPILAN İKİLİ GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN KOLAYLAŞTIRILDIĞINI AÇIKLAYAN DEİK TÜRKİYE-IRAK İŞ KONSEYİ BAŞKANI HALİT ACAR, YENİ UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, Türkiye'den Irak'a gitmek isteyen sanayiciler, iş insanları, yatırımcılar ve çalışanlarının karşılaştığı vize sorununun sona erdiğini duyurarak yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Acar, Irak yetkililerinin vize uygulamalarını kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni bir sürecin başladığını açıkladı. İki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirileceğini ifade eden Acar, Irak Başbakanı Mohammed Shiaa Al-Sudani'nin Ankara ziyareti ve iş insanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda bu kararın alındığını belirtti.

Yeni düzenleme ile Ankara, İstanbul ve Gaziantep Misyonlarının Irak'ta görev yapan iş insanlarına, şirket sahiplerine ve çalışanlarına çok girişli (3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık) vize verebilme yetkisi kazandığını söyleyen Acar, vize başvurusu için gereken şartları da açıkladı.

Başkan Halit Acar, yeni uygulamanın gelişmesine katkı sağlayanlara teşekkür ederek, bu sürecin iki ülke arasındaki iş hacmini artıracağını ve vize süreçlerinin daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerleyeceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER