© Baykuş Haber

Sanayide enerji yeşeriyor

GÖK YAPI GRUBU, GÖKRAİL SİVAS DEMİRYOLU VAGON FABRİKASI’NIN TÜKETTİĞİ ELEKTRİĞİ YEŞİL ENERJİ KAYNAKLARINDAN KARŞILAMAK İÇİN CK ENERJİ ÇAMLIBEL ELEKTRİK ARACILIĞI İLE ULUSLARARASI YENİLENEBİLİR ENERJİ SERTİFİKASI (I-REC) ALDI

Sivas Demiryolu Vagon Fabrikası, enerji tüketimini çevre dostu bir yaklaşımla ele alıyor. Türkiye'nin en büyük özel demiryolu araç ve ekipman üreticisi olan Gök Yapı Grubu, GökRail Sivas Demiryolu Vagon Fabrikası'nın enerji ihtiyacını yeşil enerji kaynaklarından karşılamak amacıyla CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığıyla Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) almıştır.

I-REC, tüketilen elektriğin temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası bir sertifikadır. CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, bu sertifika ile enerjinin kaynağından nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağladıklarını ve çevre dostu sürdürülebilirlik politikalarına destek verdiklerini belirtti. Fabrikanın 1 yılda tükettiği toplam 5 milyon 160 bin kWh'lik elektrik, yeşil enerji kaynaklarından karşılanacak.

I-REC, yenilenebilir enerjinin kullanımını artırmak ve enerji tüketiminin çevre dostu bir şekilde karşılanmasını teşvik etmek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Şirketler bu sertifikayı talep ederek elektriklerini yenilenebilir enerji kaynaklarından temin eden müşterilerine destek olurlar.

Gök Yapı Grubu'nun bu çevre dostu yaklaşımı, sürdürülebilir bir gelecek için atılmış olumlu bir adımı temsil etmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER