© Baykuş Haber

SANKO Üniversitesi Öğr. Üyesi Meryem Kılıçın projesi birinci oldu

“YENİ HAYALLER GİRİŞİMCİ FİKİRLER” YARIŞMASI

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç ve Arş. Gör. Mehmet Dündar'ın birlikte geliştirdiği "Üriner Örnek Toplama Aparatı (ÜÖTOPA)" projesi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda düzenlenen "Yeni Hayaller Girişimci Fikirler" yarışmasında birinci oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç, geliştirdikleri projenin sonda kullanan hastaların idrar örneği alım işlemini kolaylaştırdığını ifade etti. Sondalarla ilgili yaşanan sorunları çözmek amacıyla Üriner Örnek Toplama Aparatı'nı geliştirdiklerini belirten Kılıç, bu aparatın sağlık personeli için iğne batma riskini, tıbbi atık yükünü ve maliyeti azalttığını ve enfeksiyon riskini minimuma indirdiğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, "Üriner Örnek Toplama Aparatı"nın sağlık sektöründe önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini, özellikle hastaneye yatış yapılan hastaların sayısının göz önüne alındığında büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Yarışmada birinci seçilmelerinin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kılıç, bu başarının arkasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca, projelerini daha da geliştirerek yüksek başarılara imza atmak için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Ödül törenine SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı ve birçok önemli isim katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER