© Baykuş Haber

Şanlıurfa biberi ve buğday başağından yapılan gelinliklerle sokakta defile

Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIRLI modacı Mehmet Kaymak, Urfa biberi, buğday başağı, yabani otlar ve tüylerden tasarladığı gelinliklerle Diyarbakır sokaklarında defile yaptı. Şanlıurfa biberinden yaptığı gelinliği dikerken acıyı iliğine kadar hissettiğini söyleyen Kaymak, ”Bugün o gelinliği giyen manken kardeşimiz de acıyı hissetmiştir. Biberler çok acıydı” dedi.

Diyarbakır'ın yetenekli modacısı Mehmet Kaymak, Urfa biberi, buğday başağı, yabani otlar ve tüyler kullanarak özgün gelinlik tasarımları hazırladı ve bu tasarımları Diyarbakır sokaklarında bir defile ile sergiledi. Kaymak, Şanlıurfa biberinden oluşan gelinliği dikarken yaşadığı acı deneyimini, defileyi izleyenlerle paylaştı ve gelinliği giyen mankenin de acıyı hissettiğine dikkat çekti.

Mehmet Kaymak, ekip arkadaşlarıyla birlikte bu özgün gelinlikleri sadece 15 günde hazırladıklarını belirtti. Bu tasarımlar arasında buğday başağı, tavus kuşu tüyleri, yabani otlar ve Diyarbakır karpuzu sembolünün yanı sıra en çarpıcı olanı Şanlıurfa biberi gelinliğiydi. Ancak bu gelinliği yaparken biberlerin acısını derinlemesine hissettiğini söyledi.

Modacı, tasarımlarını tanıtmak ve ilgi çekmek amacıyla bu defileyi gerçekleştirdiklerini ve gelecekte benzer tasarımları kumaş üzerine işleyerek yapılabilir hale getirmeyi düşündüklerini ifade etti. Tasarımlarının oldukça farklı ve çarpıcı olduğunu belirterek, görenlerin ilgiyle karşıladığını ve övgülerini sunduğunu paylaştı.

Biberden yapılan gelinliği giyen manken, "Urfa biberi olduğu için gerçekten acıyı hissedebiliyor insan. Kolyesi de çok güzel. Ben beğendim" şeklinde konuşarak bu özgün tasarımın nasıl bir deneyim olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER