© Baykuş Haber

Şanlıurfada 100 bin çocuk spor yapıyor

ŞANLIURFA’DA 100 BİN ÇOCUK SPOR YAPIYOR

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa şehrinde, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin futbol okulları sayesinde her gün 100 bin çocuk spor yapma fırsatı buluyor. Yaz tatilinin başlamasıyla futbol okulları büyük ilgi görüyor ve çocuklara antrenörler eşliğinde spor eğitimi veriliyor. Şanlıurfa, 20.9 yaş ortalamasıyla Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip şehri olma özelliğini taşıyor ve gençler yaz tatillerini sporla değerlendiriyorlar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla futbol okulu ve spor salonları sayısını artırıyor. Şehirde 10 futbol okulu, 2 kaleci departmanı, 20 gençlik merkezi ve 49 spor salonu bulunuyor. Şanlıurfa'nın sporla tanışmasını sağlamak için çalışan antrenörler, geleceğin sporcularına futbol eğitimi veriyorlar.

Okulların tatil olmasıyla çocuklar futbol okullarına büyük ilgi gösteriyor ve günde 100 bin çocuk spor yapma fırsatı buluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, gençlerin geleceğin sporcuları olduğunu ve onlara sporla ilgili fırsatlar sunmanın önemli olduğunu belirtiyor. Şanlıurfa'da sporla ilgilenen gençler ulusal ve uluslararası düzeyde başarılar elde ediyor ve hedeflerini büyük tutuyorlar. Başkan Beyazgül, çocukların umutla bakılması gerektiğini ve gelecekte büyük başarılara imza atabileceklerine inandığını ifade ediyor. Öğrenciler ise profesyonel futbol takımlarında oynamayı hedeflediklerini söylüyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER