© Baykuş Haber

Saray fasulyesi ıslah çalışmaları sonuç verdi

TEKİRDAĞ'IN SARAY İLÇESİNDE BELEDİYE ZİRAAT TEKNİKERLERİNİN 4 YILDIR ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI SARAY FASULYESİ ISLAH ÇALIŞMALARININ SONUÇ VERDİĞİ BİLDİRİLDİ.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde Saray fasulyesi üzerinde yürütülen 4 yıllık ıslah çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı bildirildi. Bu çalışmaları gerçekleştiren Saray Belediyesi tarım birimi ekibi, Saray fasulyesinin üretime hazır hale geldiğini açıkladı.

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, tarım biriminin tohum ıslah çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların meyvesini verdiğini belirterek, Saray fasulyesini yeni bir cins olarak ürettiklerini ifade etti. Bu sürecin ilk yılında pembe fasulye ile iri fasulye arasında gen transferi yapıldığını, ikinci yıl iri tohumlar ile tekrar ekim yapılıp gen transferinin devam ettiğini ve üçüncü yıl sonunda istenilen çeşidi elde edeceklerini söyledi. Bu yeni fasulye türünü "Saray fasulyesi" adıyla tanıttı.

Başkan Erkiş ayrıca, bu ata tohumlarından elde ettikleri tohum ve fideleri son iki yıldır ücretsiz olarak halkla buluşturduklarını ve gelecek sezon Saray fasulyesi tohumlarını da vatandaşlarla buluşturmayı planladıklarını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER