© Baykuş Haber

Sarıkamışta ayılar kış uykusundan uyandı

KIŞ UYKUSUNDAN UYANAN AYILAR, KARINLARINI DOYURMAK ÜZERE SOLUĞU İLÇE ÇÖPLÜĞÜNDE ALDI.

Sarıkamış'ta kış uykusundan uyanan boz ayılar, yiyecek arayışına başladılar. Bu ayılar, açlıklarını gidermek amacıyla ilçe çöplüğünü ziyaret etti. Birçok kişi tarafından görüntülenen ve yiyecek arayışında olan ayılardan birinin, geçen yazı Artvin'in Ardanuç ilçesinde geçiren 'Arkadaş' isimli bir boz ayısı olduğu ortaya çıktı.

Sarıkamış, Türkiye'deki boz ayılarıyla ünlü bir bölge olarak bilinirken, havaların ısınmasıyla birlikte ayılar yeniden ortaya çıkmaya başladı. Boz ayılar, ilçe merkezinde dolaşarak çöplük alanına gitmeye başladılar. Çöpleri karıştırarak yiyecek arayan bu ayılar, sokak köpeklerine aldırmadan karınlarını doyuruyorlar.

Ayrıca, Sarıkamış'ta görüntülenen boz ayılardan birinin boynunda bir verici olduğu tespit edildi. Bu verici, Kuzey Doğa Derneği tarafından izlenen 'Arkadaş' adlı boz ayısına ait olduğu belirtiliyor. Bu ayı, Sarıkamış'ta bir süre kaldıktan sonra yaz aylarında Karadeniz'e, Artvin'in Ardanuç ilçesinin kırsal bölgelerine göç ediyor ve yazı orada geçiriyor.

Sarıkamış'ta yaşayan insanlar, ayıların yiyecek aramak için geldiğini ifade ediyorlar. Ayıların bu bölgede görünmesine alışkın olduklarını belirten bir kişi, "Ayılar yavrularıyla birlikte ilçe çöplüğüne gelmeye başladı. Biz bu duruma alıştık. Artık akşamları eve dönerken bile ayılarla karşılaşıyoruz" dedi.

Sarıkamış'ta kış uykusundan uyanan boz ayılar, zaman zaman ilçe merkezinde de görülüyorlar ve yiyeceklerini bulduktan sonra ormanların derinliklerine geri dönüyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER