© Baykuş Haber

Sarımsak işçilerinin günlük yevmiyesi 300 lira olarak belirlendi

TAŞKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE, TAŞKÖPRÜ İLÇESİNDE SARIMSAK TARLALARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN GÜNLÜK YEVMİYESİNİN 300 LİRA OLARAK BELİRLENDİĞİNİ VE ÇALIŞMA SAATLERİNİN DE 08.00-18.00 SAATLERİNDE OLACAĞINI KAYDETTİ.

Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı tarlalarında çalışan işçilerin günlük yevmiyesi artık 300 TL olarak belirlendi. Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen sarımsak, Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillendi ve bölgenin "beyaz altını" olarak kabul ediliyor. Yaklaşan hasat mevsimi öncesi Taşköprü Kaymakamı Bekir Özen başkanlığındaki heyet, 2023 yılı sarımsak dikimi, çapalama, hasat ve diğer mevsimlik işlerde çalışacak tarım işçilerinin asgari ücretlerini belirledi.

14 Şubat tarihinden itibaren Taşköprü'de tarım işçileri için günlük yemek ücreti işveren tarafından karşılanacak ve çalışan işçilere 300 TL ödenecek. Sarımsak hasatının ardından standartlaştırma işlemleri için çalışan işçilere ise günlük 250 TL yevmiye ödenecek. Ayrıca, işçi sağlayan aracı firmalara da 10 kişi altı için kişi başı 30 TL, 10 kişi ve üzeri işçi sağlayan aracılara ise günlük en fazla 300 TL ödeme yapılacak. Çalışma saatleri 08.00-18.00 olarak belirlendi ve saat 18.00'den sonra her çalışma saati için ek mesai ücreti olarak 40 TL ödeme yapılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER