© Baykuş Haber

‘Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi Kaynarcada hayat buldu

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN BAŞLATILAN "ŞARKILAR BİZİ SÖYLER BİZ DE ŞARKI SÖYLERİZ" PROJESİ SAKARYA’NIN KAYNARCA İLÇESİNDE HAYAT BULDU.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde hayat buldu.

Kaynarca Belediyesi, Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynarca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" etkinliği, Kaynarca Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bu etkinlikle Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması ve sevdirilmesi amaçlandı. Konserde seslendirilen eserlere katılım gösteren izleyiciler, keyifli bir zaman geçirdi.

Programa katılan Cihan Göksal, "Kaynarca'ya, Karasu'dan misafir olarak geldik. Çok güzel bir program yapmışlar, tebrik ediyoruz. Bu Kaynarca için çok iyi bir faaliyet. Bu tür etkinliklerin sürekli olmasını arzu ediyoruz. Devamını da bekliyoruz" dedi.

Nurcan Akkurt ise, "Güzel hazırlanmıştı, çok güzeldi konser. Her birini tebrik ediyorum. Bu etkinliği hayata geçiren Halk Eğitim Müdürümüz ve Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinlikler daha çok olmalı" şeklinde konuştu.

Resai Girgin, "Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlemiş olduğu bu geceye katıldık. Her şey çok güzeldi, bir emek vardı. Ve bu emeğin karşılığında güzel şeyler ortaya çıktı. Burada daha güzel şeyler de olabilir. Aynı belediyeler gibi, sosyal kurumların bu konuları desteklemesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Alıkçı, proje hakkında konuşarak, "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi kapsamında Kaynarca'da bir sanat müziği korosu oluşturduklarını belirtti. Bu koroyla farklı etkinliklerde yer aldıklarını ve başarı elde ettiklerini ifade eden Alıkçı, projenin Kaynarca halkı tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını dile getirdi.

Kaynarca Belediyesi Genel Koordinatörü Sezgin Tutar, "Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz" projesi çerçevesinde Kaynarca Belediyesi olarak Kaynarca Türk Sanat Müziği Korosu kurduklarını söyledi. Yarışma sonrasında koronun başarılı bir şekilde devam etmeye karar verdiklerini aktaran Tutar, bu koro sayesinde Türk Sanat Müziği konserlerini Kaynarca halkıyla buluşturduklarını ifade etti. Her geçen gün daha da büyüdüklerini ve başarılı konserler verdiklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER