© Baykuş Haber

Satrancın kalbi Denizlide atacak

SATRANÇTA TÜRKİYE’NİN EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONLARI, TEMMUZ AYI BOYUNCA DENİZLİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞECEK.

Satranç dünyasının en saygın organizasyonlarından biri olan Temmuz ayı boyunca Denizli'de gerçekleşecek. Denizli, hemen hemen her hafta yeni bir ulusal spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak sporun merkezi haline geliyor. Bu kez satranç dünyasının en iyilerini ağırlayacak.

Yaklaşık 4 bin sporcu, antrenör ve kulüp yetkilisinin katılacağı dört ayrı organizasyon Temmuz ayında Denizli'de gerçekleşecek. Her yıl önemli takımların rekabet ettiği ve dünyadan usta satranç sporcularının mücadele ettiği Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi yarışmaları, 08-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek. Satranç Birinci Ligi için 20 takım, Anemon Otel'de yarışacakken, Satranç İkinci Ligi için ise 35 takım Pamukkale Satranç Salonu'nda mücadele edecek. 9 tur sürecek bu şampiyonanın sonunda Birinci Lig'de ilk üçe giren takımlar Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'ne yükselecek, İkinci Lig'de ise ilk dört sırayı alan takımlar Birinci Lig'e terfi edecekler.

Denizli'de gerçekleşecek olan bir sonraki organizasyon, satranç kulüplerinin yarışması olacak. 15-22 Temmuz tarihleri arasında 70 takımın rekabet edeceği bu organizasyon Pamukkale Satranç Salonu'nda gerçekleşecek. 9 tur sürecek olan bu şampiyonada ilk altı takım, 2024 yılında düzenlenecek olan Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne katılma hakkı kazanacak.

Temmuz ayının sonunda, 23-31 Temmuz tarihlerinde Türkiye Kupası Denizli'de yapılacak. Bu organizasyona yaklaşık bin sporcu katılması bekleniyor. Yaş, cinsiyet veya engel ayrımı yapmaksızın herkesin katılabildiği Türkiye Kupası Yarışmaları, Denizli'de gerçekleşecek.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu yoğun satranç organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli'nin modern satranç salonlarından birine kavuştuğunu ve tecrübeli kadroları ile bu şampiyonalara başarıyla ev sahipliği yapacaklarını belirtti, yarışmalara katılacak tüm sporculara başarılar diledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER