© Baykuş Haber

Şavşat Karagöl muhteşem doğası ile masal diyarlarını andırıyor

ARTVİN'İN "SAKİN ŞEHİR" UNVANLI ŞAVŞAT İLÇESİNDE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ KARAGÖL, İLKBAHAR GELMESİYLE ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI. KALP ŞEKLİNİ ANDIRAN GÖRÜNÜMÜ, MUHTEŞEM DOĞASI MASAL DİYARLARINI ANDIRIYOR.

Artvin'in "Sakin Şehir" ünvanını taşıyan Şavşat ilçesinde bulunan doğal güzelliklerle ünlü Karagöl, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. Kalp şeklini andıran bu benzersiz doğa harikası, masal diyarlarını andıran Karagöl-Sahara Milli Parkı içerisinde yer alıyor ve her mevsimde hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Karadeniz'in gözde turistik rotalarından biri olan bu bölgenin ilkbaharın tazeliğiyle donatılmış renklerini görmek isteyenler, Karagöl'e doğru yola çıkıyorlar.

Şavşat ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Karagöl, şehir yaşamının gürültüsünden uzakta doğanın huzuruyla dolu bir kaçamak arayan gezginlerin ilgisini çekiyor. Sahara Milli Parkı içinde bulunan bu doğa cenneti, ladin ve çam ağaçları arasında oluşturduğu kalp şekliyle ünlüdür. Karagöl'ün büyüleyici güzelliği, ziyaretçilerini etkisi altına alıyor. Günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyenler, arkadaşları veya aileleriyle birlikte Karagöl'e gelerek muhteşem doğanın tadını çıkarıyorlar.

Ülkemizde üniversite okuyan Somalili Mohamed Bile Cabdullahi (20), Şavşat'a gezi amaçlı geldiğini belirterek, "Göl gerçekten muhteşem bir yer. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim," dedi. Diyarbakır'dan Şavşat Karagöl'e gelen Elif Akman (29) ise şunları söyledi: "Burası gerçekten doğal bir harika, adeta cennetten bir köşe. Hem çocuklar, hem aileler için harika bir eğlence ve dinlenme yeri. Gölden yükselen yeşil manzara, doğanın güzelliği insanı büyülüyor. Herkesin burayı görmesini tavsiye ederim." Erzurum motosiklet kulübü üyesi olarak Şavşat'a gelen Ömer Zengin ise, "Erzurum motor kulübü olarak Karagöl'e geldik. Artvin'in doğa harikası yerlerini keşfetmek amacıyla buradayız. Burası gerçekten hizmet konusunda harika bir yer. Herkes için uygun, özellikle motosikletçi arkadaşlara burayı şiddetle tavsiye ediyorum," şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER