© Baykuş Haber

Savunma sanayinde Konya Ve TUSAŞ iş birliği güçleniyor

KONYA SANAYİ ODASI (KSO), INNOPARK KONYA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ VE TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİİ (TUSAŞ) İŞ BİRLİĞİ İLE ‘TUSAŞ YAN SANAYİ ÇALIŞTAYI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. TOPLANTIDA KONUŞAN KSO BAŞKANI MUSTAFA BÜYÜKEĞEN, SAVUNMA SANAYİNDE TÜRKİYE’NİN 4. BÜYÜK İHRACATÇISI OLAN KONYA’NIN TUSAŞ’IN PROJELERİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIR OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİ.

Konya Sanayi Odası (KSO), InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) iş birliği ile ‘TUSAŞ Yan Sanayi Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, savunma sanayinde Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısı olan Konya’nın TUSAŞ’ın projelerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunun altını çizdi.


Konya’nın savunma sanayindeki kabiliyetlerinin konuşulduğu ve TUSAŞ’ın tedarik yönteminde tedarikçilerinden neler beklediğinin anlatıldığı ‘TUSAŞ Yan Sanayi Çalıştayı’na Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, TUSAŞ Sanayileşme Direktörü Mehmet Şahan ve ekibi ile Konyalı sanayiciler katıldı.



Metale dayalı sanayide öncü şehir Konya


InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın makine, otomotiv, döküm, savunma sanayi, araç üstü ekipman gibi metale dayalı pek çok sektörde Türkiye’nin öncü şehirleri arasında yer aldığını söyledi. Konyalı sanayicilerin savunma sanayi sektöründe de önemli başarılara imza attığını kaydeden Başkan Büyükeğen, “Savunma ve havacılık sanayinde, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından ülkemizin 4. büyük ihracatçısıyız. Hem Konya’mızın, hem de ülkemizin savunma sanayinde gösterdiği milli başarılarla gurur duyuyoruz. Hepimizin yüreğini kabartan bu başarılarda, dünyanın 100 büyük savunma sanayi şirketi arasında yer alan TUSAŞ’ın projelerinin payı çok büyük. TUSAŞ’ın geliştirdiği taarruz helikopteri, insansız hava araçları, Milli Muharip Uçağımız KAAN bunlardan sadece birkaçı. Konyalı sanayiciler olarak biz, TUSAŞ’ın bu projelerine ve diğer tüm projelerine her türlü desteği vermeye, TUSAŞ ile yeni iş birlikleri geliştirmeye hazırız” dedi.


Başkan Büyükeğen, Oda olarak sektöre yönelik düzenledikleri iş gezileri, ikili iş görüşmeleri, tedarikçi geliştirme programları ve iki yılda bir yapılan Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları gibi çalışmalara da devam edeceklerini sözlerine ekledi.



“Konya’da bir kümelenme oluşturmak ve Konya ile çalışmak istiyoruz”


Başkan Büyükeğen’in konuşmasının ardından söz alan TUSAŞ Sanayileşme Direktörü Mehmet Şahan da, TUSAŞ’ın çalışma alanları hakkında bilgiler verdi. Savunma ve havacılık sanayinin ileri teknoloji üretim isteyen stratejik bir alan olduğuna vurgu yapan Şahan, Konya ile de bu alanda çalışmak istediklerini ve burada bir kümelenme oluşturmak istediklerini ifade etti. Şahan, “TUSAŞ olarak büyümeyi özgün ürünlerimiz ve tedarikçilerimiz ile perçinlemek istiyoruz. Bu savunma ve havacılık sanayi için çok kıymetli. Bunu sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Havacılık ve savunma ileri teknoloji üretim isteyen bir alan. Yüksek kalite isteyen işler ve sertifikasyon zorunluluğu var. Biz ülkenin topyekun bu seviyede yer almasını istiyoruz. Bu hem stratejik ürünlerin üretimi hem de istihdam için çok önemli. Bunun için de çeşitli illerde kümelenmeler meydana getiriyoruz. Konya’da da bir kümelenme meydana getirip, çalışmak istiyoruz. Sonunda netice alacağımız bir çalışma meydana gelir diye ümit ediyorum. Sanayicilerimiz ne kadar arzulu olursa, burada ciddi bir kümelenme meydana getiririz” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından TUSAŞ uzmanları tarafından tedarik süreçlerine yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi ve Konyalı sanayiciler ile ikili görüşmeler yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER