© Baykuş Haber

SCÜ Nature Indekste 14. sıraya yerleşti

SCÜ NATURE INDEKS’TE 14. SIRAYA YERLEŞTİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), Nature Index tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye genelinde sadece 118 üniversitenin yer aldığı listede 14. sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. SCÜ, Physical Sciences alanında yapılan değerlendirmede, Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Cem İnan'ın 2 ve Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Kaya'nın 1 yayın çalışması ile Nature Index genel sıralamasında yer almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, üniversitelerinin ulusal ve uluslararası düzeydeki sıralamalardaki başarısını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Nature Index'teki hızlı yükselişin, SCÜ'nün bilimsel çalışmalarıyla bölgeye, ülkeye ve bilim camiasına katkı sağlayan akademisyenlerin çabalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Rektör Yıldız, elde edilen başarıların uluslararası alandaki tanınırlıklarını artırdığını ve bu durumun uluslararası öğrencilerin SCÜ'yü tercih etmelerine katkı sağlayabileceğini ifade etti. Başarılı akademisyenlere teşekkürlerini ileten Yıldız, üniversitenin bilimsel çalışmalardaki bu tür başarılarına daha da devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER