© Baykuş Haber

SCÜ Rektörü Türk Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SCÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. ALİM YILDIZ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ AKSU, ÖZBEKİSTAN’IN SEMERKANT ŞEHRİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TURKINIB) TOPLANTISINA KATILDI.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteler Birliği (TURKINIB) toplantısına katıldılar. İki gün süren bu önemli toplantıda, birçok konuda fikir alışverişi ve işbirliği yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak Türk dünyasından Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerle Erasmus ve çeşitli ikili anlaşmaların olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu ülkelerle öğrenci ve personel değişimlerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Orhun Programı'nın bu ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını ifade eden Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitenin uluslararası ilişkiler alanındaki büyüme ve gelişimini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Bu tür toplantıların, farklı ülkeler arasındaki işbirliğinin ve kültürel bağların güçlenmesine katkı sağladığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER