© Baykuş Haber

Seçer: İkinci dönemimiz için halkımıza sosyal konut projeksiyonu sunacağız

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, EMLAK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin'de yaşanan konut sorununu ele alarak, lüks, orta ve orta üst gelir seviyelerindeki vatandaşların konut sıkıntısı çekmediğini, asıl sorunun sosyal konutlarda olduğunu belirtti. Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yüksek konut fiyatlarının dengesizliklere yol açtığını ifade eden Seçer, zaman içinde bu dengesizliklerin düzeleceğine inandığını dile getirdi.

Seçer, Mersin'in tanıtımının emlak sektörüyle ilişkilendirildiğini ve kentin tanınmışlığının artmasının önemli olduğunu vurguladı. Mersin'in genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu potansiyelin tam olarak değerlendirilmediğini belirten Başkan, kentin güzelliklerinin ve potansiyelinin tanıtılmasının önemine dikkat çekti.

Ayrıca, üniversite öğrencilerinin Mersin'e gelmesinin emlak sektörünün gelişimine katkı sağladığını söyledi. Belediyenin öğrencilere yönelik uyguladığı desteklerin bu konuda etkili olduğunu ifade etti.

Konut fiyatlarındaki artışı değerlendiren Seçer, fiyatların 'suni' olduğunu ve ekonomik dengesizliklerin, pandemi, siyasi gerilimler ve diğer faktörlerin fiyatları olumsuz etkilediğini belirtti. Bu dengesizliklerin zaman içinde düzeleceğini umut etti.

Son olarak, ikinci dönem belediye başkanlığı için halka sosyal konut projeleri sunacaklarını ifade etti ve bu projelerin Mersin'deki sosyal konut sorununa çözüm olacağını söyledi. Seçer, belediyelerin sosyal konutları sadece satmakla kalmayıp kiraya da verebileceğini belirtti ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat ise emlak sektörünün Türkiye'de önemli bir ekonomik sektör olduğunu ve birçok esnafa iş kapısı açtığını vurguladı. Emlak sektörünün önemsenmesi ve dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER