© Baykuş Haber

Seçim günü eylem hazırlığındaki teröristler operasyonla yakalandı

KONYA'DA, SEÇİM GÜNÜ EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU ÖĞRENİLEN DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ 6 KİŞİ, MİT VE KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNİN ORTAK OPERASYONUYLA YAKALANDI.

Konya'da, 28 Mayıs seçimleri sırasında eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü üyesi 6 kişi, MİT ve Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla yakalandı. İstihbarat bilgilerine dayanarak gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ üyesi A.H.'nin eylem için hazırlık içinde olduğu ve mühimmat temin etmeye çalıştığı belirlendi. Ayrıca A.H.'nin örgütün sözde liderlerinden olduğu ve Konya'daki 5 kişilik örgüt grubunu organize ettiği ortaya çıktı.

Operasyon, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki 6 ayrı ikamette gerçekleştirildi. Özel Harekat Polislerinin de destek verdiği operasyon sonucunda, A.H. ve irtibatlı olduğu diğer 5 kişi gözaltına alındı. A.H.'nin cep telefonunu, polislerin baskın yaptığı anda beşinci kattaki apartman dairesinden bir alt kattaki dairenin penceresine attığı görüldü. Bu cep telefonunun örgütün sözde liderleriyle seçimle ilgili yazışma ve görüşmeler için kullanıldığı ve tespit edilmemesi için pencereden atıldığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden A.H. ile H.E. tutuklandı, Y.B. ise yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler de serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER