© Baykuş Haber

Seferihisar 101. Kurtuluş Gününü Buray konseri ile kutladı

SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN, BURAY'A ÇİÇEK VEREREK KONSER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ.

İzmir'in Seferihisar ilçesi, kurtuluşunun 101. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalar, akşam saatlerinde gerçekleştirilen konserle doruk noktasına ulaştı. Binlerce kişi, Türk bayraklarıyla donatılmış elleriyle ünlü sanatçı Buray'ın sahne performansını izledi ve şarkılara coşkuyla eşlik etti.

Kutlamaların başlamasının ardından önce genç sanatçı Zeynep İde, etkileyici şarkılarıyla seyircilere unutulmaz bir performans sundu. İde'nin ardından sahneye çıkan Buray ise hem sahne performansı hem de seslendirdiği şarkılarla binlerce kişiyi coşturdu. Özellikle Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için geceye özel seslendirdiği türkülerle izleyicileri duygusal anlar yaşattı. Binlerce kişi, 7'den 77'ye her yaştan insanın bir araya geldiği bu özel gecede İzmir Marşı'nı coşkuyla söyledi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, sahneye çıkarak Buray'a teşekkür etti ve çiçek takdim etti. Başkan Yetişkin, yaptığı konuşmada, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında, bu cennet vatan için verilen direnişi hatırlıyoruz" diyerek, şunları söyledi: "Direnişler sonucu kazanılan başarıların, yalnızca daha fazla mücadele ederek muhafaza edileceğini, birbirimize hatırlatıyoruz. Çok şanslı bir milletiz. Tam 101 yıl önce, Mustafa Kemal Paşa ve Anadolu halkı emperyalistlere, ‘Sizin topunuz, tüfeğiniz, silahlarınız varsa, bizim de vatan, millet sevdamız var. Bu halk sizin sömürgeniz olarak yaşamayacak’ cümlesi ile son sözü söyledi." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER