© Baykuş Haber

Seferihisarda Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KURAN İLK BELEDİYELERDEN BİRİ OLDU. YENİ KURULAN AFET İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE, 2019 YILINDAN BERİ SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI GÖREVİNİ SÜRDÜREN HAKAN ALTEN ATANDI.

İzmir'in Seferihisar Belediyesi, Türkiye'de Afet İşleri Müdürlüğü'nü kuran ilk belediyelerden biri olarak tarihe geçti. Yeni oluşturulan Afet İşleri Müdürlüğü'ne, 2019 yılından bu yana Sivil Savunma Uzmanlığı görevini yürüten Hakan Alten atanarak bu önemli göreve getirildi.

Türkiye genelinde deprem gibi afetlere karşı daha hazırlıklı olunması amacıyla, 9 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği sonucunda belediyelerde Afet İşleri Müdürlüğü kurma zorunluluğu getirildi. Seferihisar Belediye Meclisi tarafından kabul edilen önergeyle Afet İşleri Müdürlüğü'nün kurulmasına karar verildi.

Yeni oluşturulan bu müdürlük ile Seferihisar, muhtemel afetlere karşı eksiksiz bir hazırlık yapmayı hedefliyor. Müdürlük, muhtemel afet ve acil durum tehlikelerini belirleme, zarar azaltma çalışmalarını yürütme ve afet ve acil durum hazırlıklarını planlama konularında aktif bir rol üstlenecek.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Türkiye'nin birçok afet tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, afetlere karşı hazırlıklı olmanın büyük bir önem taşıdığını belirtti. Afet İşleri Müdürlüğü'nün kurulmasıyla, afetlerle mücadelede sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER