© Baykuş Haber

Şehir uykuda, BUSKİ iş başında

BURSA’YI GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA KAVUŞTURMAK AMACIYLA YOĞUN MESAİ HARCAYAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, OLASI SEL VE SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA GECE BOYUNCA ANA ARTERLERDEKİ MAZGALLARDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPIYOR.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, şehrin altyapısını güçlendirmek için büyük bir özveriyle çalışıyor. Sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla gece boyunca ana arterlerdeki mazgalları temizlemek için gece vardiyalarında görev yapıyorlar.

Bursa'nın sağlıklı bir altyapıya kavuşması için titizlikle çalışan BUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, özellikle yoğun yağışlarda oluşabilecek sel ve su baskınlarını engellemek için önlemler alıyor. Gündüzleri altyapı iyileştirme çalışmalarına devam eden ekipler, geceleri ana arterlerde bulunan mazgalların temizliği için yoğun bir çaba harcıyorlar. Trafik akışını aksatmamak için iki seyyar trafik aracı kullanarak çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle ana arterlerdeki mazgalları gece boyunca temizliyorlar.

Ana arterler ve bağlantı yollarında 6 vakumlu araç ve 30 personelle yoğun bir çalışma yürüten BUSKİ ekipleri, 350 adet yağmur suyu ızgarası ve baca temizliğini titizlikle gerçekleştiriyorlar.

Son yıllarda dünya genelinde yaşanan ani ve şiddetli yağışların, Türkiye dahil birçok ülkede önemli bir soruna dönüştüğünü hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sorunun ancak güçlü bir altyapıyla üstesinden gelinebileceğine dikkat çekiyor. Başkan Aktaş, sel baskınlarının sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de yaşanabileceğini belirterek BUSKİ ekiplerinin hızlı ve etkili müdahaleleriyle bu tür olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER