© Baykuş Haber

“Şehirleşme ve Deprem Gerçeği” Marmariste ele alınacak

“ŞEHİRLEŞME VE DEPREM GERÇEĞİ” MARMARİS’TE ELE ALINACAK

Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB), Marmaris Belediyesi dahil olmak üzere 72 belediyenin üyesi olduğu bir birlik olarak, Türkiye'de Şehirleşme ve Deprem Gerçeği Çalıştayı'nı Marmaris'te düzenleyecek. Bu çalıştay, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından geliyor ve Marmaris'in Turunç Mahallesi'nde gerçekleşecek.

Çalıştay, 31 Mayıs Çarşamba günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Birinci oturumda Türkiye'de Şehirleşme Yaklaşımları ele alınacak, ikinci oturumda ise Şehirleşmenin Çevre ve Sosyolojik Etkileri konuları masaya yatırılacak.

Çalıştayın konuşmacıları arasında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdin Bozkurt, Şehir ve Bölge Plancısı Menşure Işık, TMMOB İzmir Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Tanyeri ve ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Sibel Kalaycıoğlu gibi uzmanlar yer alacak.

Ayrıca, çalıştayın açılış konuşmasını Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yapacak. Bu çalıştay, şehirleşme ve deprem gerçeğini farklı perspektiflerden ele alarak önemli bir bilgi ve deneyim platformu sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER