© Baykuş Haber

Şehit ateşi Çanakkaleye düştü

ŞEHİDİN YENİCE İLÇESİNDEKİ BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI.

Siirt'in Pervari ilçesi Doğan Köyü kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı taciz ateşi sonucu Çanakkaleli Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan (33) şehit oldu. Şehit olan kahraman askerin Yenice ilçesindeki baba evine Türk bayrağı asıldı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan Çanakkaleli Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan, Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç operasyonu sırasında Siirt'in Pervari ilçesi Doğan Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı taciz ateşi sonucu şehit düştü. Şehit ateşinin Yenice ilçesine düştüğü haberi üzerine şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'ın baba evine Türk bayrağı asıldı. Şehit Uzman Çavuş'un annesi Gülten Ceylan ve babası Bekir Ceylan'a acı haberi askeri ve sivil yetkililer ile askeri personel verdi. Şehit ailesinin yanı sıra yakınları ve vatandaşlar, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'ın cenazesinin, yarın memleketi Yenice ilçesinde düzenlenecek olan cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimizin başı sağ olsun. 'Şehit Jandarma Yüzbaşı Doğan Sevinç Operasyonu' sırasında şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan'a Allah'tan rahmet; ailesine, Jandarma Genel Komutanlığımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âli olsun" ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER