© Baykuş Haber

Şehit yakınları bayram öncesinde Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti

ŞEHİT YAKINLARI BAYRAM ÖNCESİNDE EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kurban Bayramı öncesi, Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan şehit yakınları, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyarak kabir ziyaretleri gerçekleştirdi. Öğle saatlerinden itibaren başlayan ziyaretlerde, şehit yakınları dualarını okurken aynı zamanda mezarların bakımını da üstlendiler. Bu anlamlı ziyaret sırasında bazı aileler hüzün içindeyken, bir şehit yakını çocuk ise mezarlığa ekilen çiçekleri suladı.

Ali Doğan, aynı birlikte askerlik yaptığı şehit arkadaşıyla ilgili şunları paylaştı: "Arkadaşım aynı birlikte askerlik yaptık. 1993'te terhisine sadece 30 gün kala şehit düştü. Batman'da görev yaparken şehit oldu. Tüm şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz."

Ümit Vardar ise, kardeşi Tamer Vardar'ın şehit düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Abim Tamer Vardar. 1994 yılında Cudi Dağı'nda çapraz ateşe düştükleri için şehit oldu. 29 yıldır bu acıyı yaşıyoruz. Arife gününde canımızın attığı yerdeyiz." Şehit yakınları, sevdikleri için dua ederek ve mezarlarına özenle bakım yaparak anlamlı bir bayram ziyareti gerçekleştirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER