© Baykuş Haber

Şehit yakınları bayramın ilk gününde Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti

KURBAN BAYRAMI'NIN İLK GÜNÜNDE ŞEHİT YAKINLARI, EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE KABİR ZİYARETİNDE BULUNDU. ŞEHİT YAKINLARI BURADA MEZAR BAŞINDA DUA EDEREK KUR’AN-I KERİM OKUDU.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İstanbul'da şehit aileleri ve yakınları, Edirnekapı Şehitliği'nde mezar ziyaretinde bulundular. Bayram namazının ardından erken saatlerde şehitliğe gelen aileler, dua ederek Kur'an-ı Kerim okudular.

Şehit yakınlarından Halis Kılıç, duygularını paylaşarak, "Oğlum şu anda Peygamber Efendimiz ile birlikte kurban kesiyor. Vatanımız için gençlerimizi verdik, bu bizim için kolay değil. Bu onsuz geçirdiğimiz on ikinci bayram. Bayram günleri dışında her cuma buradayız. Günümüz bu şekilde geçiyor." dedi.

Osman Beki ise, "Bayramlar bizim için buruk geçiyor. Hayat devam ediyor. Evlatlarımız bu topraklar için canlarını verdikleri sürece bizler varız." şeklinde ifade etti.

Erdoğan Teneke, bu acıyı yaşayanların ne hissettiğini anlayabileceğini belirterek, "Bu acıyı yaşayan bilir. Ben bu acıyı ülkem için yaşıyorum. Kürt, Laz, Çerkez, bir Allah'ın kulu. Kardeşim 2000 yılında Şırnak Uludere'deki çatışmada şehit oldu. Buraya ilk defnedildiğinde tek şehit kardeşimdi. O zaman terör olaylarının çok olduğu yıllardı." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER