© Baykuş Haber

Şehzadeler Belediyesinden Libyaya yardım eli

BELEDİYE, LİBYA'DA HALK SAĞLIĞI VE HİJYENİ İÇİN ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ DURUMUNDA OLAN ÇÖP KONTEYNERİ EKSİĞİNİ GİDERMEK İÇİN AFAD KOORDİNASYONUNDA BÖLGEYE ULAŞTIRILMAK ÜZERE ÇÖP KONTEYNERİ DESTEĞİNDE BULUNDU.

Manisa'nın Şehzadeler Belediyesi, Libya'da yaşanan sel felaketi sonrasında çevresel sorunlarla mücadele eden halka yardım eli uzatıyor. Belediye, Libya'da halk sağlığı ve hijyeni için kritik bir ihtiyaç olan çöp konteynerlerini temin ederek, AFAD koordinasyonuyla bölgeye gönderiyor.

Libya'da yaşanan sel felaketi, çevresel sorunları da beraberinde getirdi ve hijyen koşullarını zorlaştırdı. Şehzadeler Belediyesi, bu olumsuz etkilere karşı çözüm sunmak ve Libya'daki insanlara destek olmak amacıyla çöp konteyneri yardımı yapma kararı aldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bu insani yardımın Libya halkının yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve çevre temizliğini desteklemeyi amaçladığını belirterek, "Libya'da yaşanan felaket sonrası temiz su ve hijyen sorunları daha da önemli hale geldi. Biz, Libya halkının yanında olmaktan gurur duyuyoruz ve bu çöp konteynerleriyle bu zorlu dönemde yardım eli uzatmaktan mutluluk duyuyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile temin ettiğimiz konteynerleri ülkeye ulaştırmak üzere Alsancak Limanı’na ulaştırdık" dedi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından Libya'ya gönderilen konteynerler, bölgedeki çevresel koşulların iyileştirilmesine ve toplumun sağlığının korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Orta Akdeniz'i etkileyen ve 10 Eylül tarihinde Libya'nın doğu bölgelerine vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne gibi şehirlerde sel felaketine yol açmış ve binlerce kişi bu felakette hayatını kaybetmişti. Şehzadeler Belediyesi, Libya'daki acil yardım ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER