© Baykuş Haber

Sel nedeniyle Nevşehir-Aksaray Karayolu ulaşıma kapandı

NEVŞEHİR’İN ACIGÖL İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN ŞİDDETLİ SAĞANAK NEDENİYLE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, DERELER TAŞTI, TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI, NEVŞEHİR AKSARAY KARAYOLU GEÇİCİ SÜRE TRAFİĞE KAPANDI.

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde meydana gelen yoğun sağanak yağışlar, bölgeyi sel sularına boğdu. Yollar göle döndü, dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı, Nevşehir-Aksaray Karayolu geçici süre trafiğe kapandı.

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini hızla artıran yağışlar, Acıgöl ilçesinde sel felaketi yaşanmasına neden oldu. Nevşehir-Aksaray Karayolu, Organize Sanayi bölgesinden geçen kesimi de su altında kaldı. Karayolları ekipleri, yolun yeniden trafiğe açılması için hızla çalışmalarına başladılar.

Bekdik Mahallesi'nde selden mahsur kalan sürücü, başka bir sürücünün yardımıyla kurtarıldı. 4x4 kamyoneti ile sel sularında mahsur kalan sürücü, aracını iterek kurtuldu.

Acıgöl'e bağlı Tatlarin beldesi ile Tepeköy ve Karacaören köyleri de şiddetli yağışların etkisiyle büyük zarar gördü. Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri, su baskınlarının yol açtığı zararı azaltmak ve mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek için seferber oldular.

Nevşehir-Aksaray Karayolu, karayolları ekiplerinin yoğun çabaları sonucu tekrar ulaşıma açıldı, ancak selin etkisi nedeniyle Tatlarin kasabasında Aksaray-Kapadokya Hava Limanı yolunun gidiş ve geliş yönleri trafiğe kapatıldı. Yağışların etkisiyle oluşan sel felaketi, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER