© Baykuş Haber

Sel sularının buzdolabı ve çamaşır makinesini sürüklediği anlar kamerada

AFYONKARAHİSAR'DA SEL BASKINI YAŞANAN BİR KÖYDE SEL SULARININ YÜKSEKLİĞİ ZAMAN ZAMAN 1 METREYİ AŞARKEN, AZGIN SULARIN BİR ESNAFIN DÜKKANININ ÖNÜNDEKİ BUZDOLABI VE ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN OLUŞAN BEYAZ EŞYALARI ÖNÜNE KATIP SÜRÜKLEYEREK GÖTÜRDÜĞÜ ANLAR İSE GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI.

Afyonkarahisar'da yaşanan sel baskını, köydeki suların zaman zaman 1 metreye yaklaştığı kritik anları gözler önüne serdi. Bu dramatik anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kentte son iki haftadır olumsuz hava şartları etkili oluyordu. Meteorolojik uyarıların ardından beklenen sağanak yağışlar, akşam saatlerinde başladı. Bolvadin ilçesi ve bağlı köyler, yağışın en fazla etkilediği bölgeler oldu. Kurucuova Köyü'nde sel, yağışın hızlı etkisiyle aniden oluştu. Yollar, dereye döndü, sel suları ise neyi önüne kattıysa sürükleyip götürdü. Bu anlar, köydeki bir esnafın güvenlik kameralarına yansıdı. Esnafın dükkanının önündeki buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların sel suları tarafından sürüklenişi, kamera kaydına anbean yansıdı.

Bu olay sonucu, esnaf Mehmet Kılıçaslan büyük ekonomik zarar yaşadığını ifade etti. Köylerine bir menfez köprü yapılması gerektiğini ancak bu işin henüz gerçekleşmediğini söyleyen Kılıçaslan, "Zararımız çok fazla. Satacağım dolaplar ve odunlar sel sularıyla birlikte sürüklendi. Köyümüz şu an berbat bir durumda." dedi.

Başka bir köy sakini ise sel sularının yaklaşık 1 metre yükseldiğini ve evlerinin içini doldurarak eşyalarını kullanılamaz hale getirdiğini dile getirdi. Sel baskınının ardından Bolvadin Köylere Hizmet Götürme Birliği, iş makineleri ile köyde temizlik çalışmalarına başladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER