© Baykuş Haber

Selçuklu eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor

SELÇUKLU BELEDİYE BAŞKANI AHMET PEKYATIRMACI, SIZMA MAHALLESİ'NE KAZANDIRILACAK OLAN 8 DERSLİKLİ OKUL İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU. YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE BİTİRİLMESİ PLANLANAN OKUL İNŞAATINDA YÜZDE 80 TAMAMLANMA ORANINA ULAŞILDI.

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Sızma Mahallesi'nde inşa edilen 8 derslikli okul projesini incelemek üzere sahaya indi. Yapımı devam eden okulun yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor ve şu ana kadar yüzde 80 tamamlanmış durumda.

Selçuklu Belediyesi, eğitim alanındaki projelerine bir yenisini daha ekleyerek Sızma Mahallesi'nde önemli bir okul yatırımına imza atıyor. 1585 metrekarelik alanda inşa edilen okul binası, 8 derslik yanı sıra fen, resim ve müzik derslikleri, laboratuvar, spor salonu, kütüphane ve çok amaçlı salon gibi birçok bölümü içerecek. Sızma Mahallesi'nin eğitim ihtiyacına cevap verecek olan bu okulun inşaat çalışmaları hızla sürdürülüyor ve yakın bir zamanda tamamlanması planlanıyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, eğitimin her zaman öncelikleri arasında olduğunu belirterek, ilçeye modern okullar, spor salonları, kütüphaneler ve benzeri eğitim alanları kazandırdıklarını ifade etti. Ayrıca, merkezde olduğu gibi ilçenin dış mahallelerinde de eğitim alanındaki ihtiyaçlara yanıt verdiklerini ve bu okul projesinin bu çerçevede önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Sızma İlkokulu'nun tamamlandığında, mahalleye değer katan bir yapı olacak ve eğitim camiasına büyük bir katkı sunacak. Başkan Pekyatırmacı, okulun tamamlanması ve yeni eğitim döneminde öğrencilere hizmet vermeye başlaması dileğinde bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER