© Baykuş Haber

Selçukluda atık toplama yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi, sıfır atık bilincini genç nesiller arasında yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği okullar arası sıfır atık yarışmasının kazananlarını açıkladı. Toplam 117 bin 675 kilogram atık toplandığı yarışmada, Hakim Ömer Onsun İlkokulu ilkokul kategorisinde birinci, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu ortaokul kategorisinde birinci, Dolapoğlu Anadolu Lisesi ise lise kategorisinde birinci oldu.

Selçuklu Belediyesi, çevre bilincini artırmayı hedefleyen "Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması" ile çevre dostu bir yaklaşımın teşvik edilmesine katkı sağlıyor. Yarışmaya katılan 103 okul, toplamda 117 bin 675 kilogram geri dönüştürülebilir atık topladı.

Yarışma sonuçlarına göre, ilkokul kategorisinde Hakim Ömer Onsun İlkokulu birinci, özel İdare 100. Yıl İlkokulu ikinci, Şehit Osman Demir İlkokulu üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu birinci, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu ikinci, Türk Anadolu Vakfı İmam Hatip Ortaokulu üçüncü sırayı aldı. Lise kategorisinde Dolapoğlu Anadolu Lisesi birinci, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Dursun Fakih Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Dereceye giren okullar, ödüllerini 7 Haziran'da düzenlenecek bir programda alacaklar. Ayrıca, birinci olan okul sıfır atık pikniği, ikinci olan okul Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi, üçüncü olan okul ise masa tenisi düzeneği ile ödüllendirilecek.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sıfır atık çalışmalarının önemine vurgu yaparak, öğrencilerin çevre duyarlılığının artırılmasının geleceğe temiz bir çevre bırakmanın en önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER