© Baykuş Haber

Selçukluya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi kazandırılıyor

KONYA’NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ, KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE YAZIR MAHALLESİNE KAZANDIRILACAK OLAN TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ VE SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ İÇİN PROTOKOL İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşen protokol imza töreni, Yazır Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi için gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bu sağlık merkezlerinin Selçuklu için önemli bir proje olduğunu belirterek, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi, Selçuklu Belediyesi olarak üzerinde durduğumuz Aile Gelişim Merkezi Projemizin önemli bileşenlerini oluşturacak. Burada toplumun her kesiminden insanın faydalanabileceği, sağlık hizmetini alabileceği merkezlere ihtiyacımız var." dedi.

Sağlık alanındaki yatırımlara dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı, "Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi noktasında ilçemizin hangi bölgesinde ihtiyaç varsa o bölgede hem aile sağlığı merkezlerinin yapımı hem de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımıyla ilgili hem hayırseverlerimizle hem de kurumlarımızla iş birliği içerisinde projelerimizi devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hülya Şevik, Konya'ya sağlık hizmetlerinde önemli katkı sunacak olan tesisin hayırlı olmasını diledi ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya teşekkür etti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise Selçuklu'da hayata geçecek olan bu projelerin Türkiye'nin sağlık standartlarını yükselttiğini ve vatandaşlara önemli hizmetler sunacağını ifade etti.

Protokol imza töreninin ardından Yazır Mahallesi'ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi, toplam 4699 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Bu merkezlerde sağlık hizmetlerinin yanı sıra çeşitli atölyeler ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER