© Baykuş Haber

Selçukta Atığını Getir, Hediyeni Götür etkinliği

Dünya Çevre Günü'nü kutlamak amacıyla Selçuk'ta "Atığını Getir, Hediyeni Götür" etkinliği düzenlendi. Selçuk Pazaryeri'nde gerçekleşen etkinlikte, vatandaşlar geri dönüştürülebilir cam, plastik, atık pil, yağ gibi malzemelerini getirdiklerinde karşılığında kompost gübre ve fesleğen bitkisi hediye edildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Selçuk Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Gonca Erdem, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle atıklarını getiren vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler verdik. Bu tür etkinlikleri oldukça faydalı buluyoruz ve katılan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Gülseren Tanır, bu tür etkinlikleri çok olumlu bulduğunu ifade ederek, "Bugün bu etkinliği duyunca çok sevindim. Gerçekten büyük bir başarı, Türkiye'nin dört bir yanında bu tür etkinliklerin yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. Elif Şimşek ise atıkların boşa gitmemesi gerektiğini belirterek, "Geri dönüştürülebilir atıklarımı verdim ve karşılığında güzel çiçekler, fesleğenler aldım. Çok teşekkür ederim" dedi.

Ayrıca Selçuk Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, geri dönüştürülebilir atıklardan müzik aletleri yaparak REFES Ritim Grubu tarafından müzik dinletisi sunuldu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle Selçuklu çocuklar da Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi'nde geri dönüştürülebilir malzemelerden uçurtma ve müzik aletleri yaparak çevre bilincini pekiştirdi. Atık malzemelerle müzik aletleri üreten İdil Berrak, "Bugün atık malzemelerden çeşitli müzik aletleri ve davullar yapıyoruz. Oyunlar oynuyoruz. Daha güzel bir gelecek için çevreyi korumalıyız" dedi. Ecem Su Yılmaz ise geri dönüşümün önemine dikkat çekerek, "Geri dönüşüm sayesinde atıklarımızı kullanarak yeni şeyler oluşturabiliriz ve doğaya katkı sağlayabiliriz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER