© Baykuş Haber

Selçukta Dayanıklı Kent yaşama geçiyor; ilk adım çocuklar için

TOPLANTININ AÇILIŞ KONUŞMASI SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL TARAFINDAN YAPILDI.

Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı sonrasında, "Çocuk, Genç ve Eğitim" başlığı altında gerçekleştirilen toplantıda, Selçuk'ta çocukların, gençlerin ve eğitimin sorunları masaya yatırıldı. Bu önemli toplantıda öğretmenler, veliler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri bir araya geldi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, toplantının açılış konuşmasını yaparak, Efes Selçuk Dayanıklı Kent Konferansı'nda "Sosyal Dayanıklılık ve İnsan Refahı" başlığı altında oluşturulan çalışma masasında çocuklar, gençler ve eğitim konularının öne çıktığını vurguladı.

Başkan Ceritoğlu Sengel, Selçuk Belediyesi olarak çocuklar için Gıda Dayanışması gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bu konuda yapılan çalışmalarda eksikliklerin özellikle öğretmenlerin ve okulların daha fazla bilgi sahibi olmaları gerektiğini fark ettiklerini ifade etti. Ayrıca taşımalı eğitim konusunda belediyeler ile okullar arasında iş birliğine vurgu yaparak, eğitimdeki sorunların çözümü için iş birliğinin önemine değindi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, dayanıklı bir kent olmanın önemli bir parçasının da madde kullanımı ile mücadele olduğunu belirtti ve öğretmenlerin velilerle iletişim kurarak bu konuda farkındalık yaratmalarının büyük bir önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, kent aydınlatması ve metruk yapıların yıkılması gibi önlemlerin devam edeceğini söyledi.

Toplantı sonrasında hazırlanacak raporlarla ilgili olarak Başkan Ceritoğlu Sengel, Selçuk'taki ilgili birim amirleriyle bir araya gelip bu sorunların hızlıca çözüme kavuşturulacağını belirtti. Katılımcılar da gençler ve çocuklar için öne çıkan eksiklikler ve önerilerini paylaştılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER