© Baykuş Haber

Selde evlerinde mahsur kalan hastaların yardımına UMKE ekipleri koştu

KASTAMONU'DA ÖNCEKİ GÜN GECE SAATLERİNDE BAŞLAYAN VE DÜN ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDEN SAĞANAK YAĞIŞ, ÇATALZEYTİN, ABANA, AĞLI, AZDAVAY, BOZKURT, KÜRE, İNEBOLU, PINARBAŞI VE ŞENPAZAR İLÇELERİNDE ETKİLİ OLDU. ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SONRASINDA BİRÇOK YOLLAR ÇÖKTÜ, EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA KALDI. YOLLARIN KAPANMASI NEDENİYLE EVLERİNDE MAHSUR KALAN HASTALARIN YARDIMINA KASTAMONU UMKE EKİPLERİ YETİŞTİ. 4’Ü DİYALİZ HASTASI OLMAK ÜZERE 6 KİŞİ, MAHSUR KALDIKLARI YERDEN KURTARILARAK SAĞLIK KURUMLARINA SEVK EDİLDİ.

Kastamonu ilinde meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle mahsur kalan 6 kişi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından kurtarılıp sağlık kurumlarına nakledildi. Yağışlar Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre, Ağlı, Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar ve İnebolu ilçelerini olumsuz etkiledi ve birçok köy yolunda heyelanlar meydana geldi. Ulaşımın kesildiği 38 köyde mahsur kalan yaşlı ve hasta vatandaşlar UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı.

UMKE ekipleri, diyaliz hastası olan 4 kişi de dahil olmak üzere mahsur kalan 6 kişiye ulaştı ve onları sağlık kurumlarına nakletti. Özellikle heyelanların yol açtığı zorlu şartlarda UMKE ekipleri, hastaları evlerinden alarak sağlık hizmetlerine ulaştırdı. Bu zorlu koşullarda sağlık ekiplerinin başarılı operasyonları, mahsur kalan vatandaşların sağlık sorunlarına zamanında müdahale edilmesini sağladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER