© Baykuş Haber

Selde köprüleri yıkıldı: 18 yıldır yapılmasını bekliyorlar

BATMAN’IN KOZLUK İLÇESİNE BAĞLI KÖPRÜBAŞI KÖYÜ SAKİNLERİ 18 YILDIR KÖYLERİNDEKİ DEREYE KÖPRÜ YAPILMASINI BEKLİYORLAR.

Kozluk ilçesine bağlı Köprübaşı köyü sakinleri, 18 yıldır köylerindeki derenin üzerine yapılması gereken köprüyü bekliyorlar. 2004 yılında yaşanan sel felaketi köyü olumsuz etkilemiş, tek geçiş yolları olan köprü yıkılmıştı. O günden beri köy sakinleri, kendi imkanlarıyla yaptıkları demir merdiven veya derenin sularında tehlikeli bir şekilde karşıya geçmek zorunda kalıyorlar.

Köy sakinlerinden Şehmus Aslan, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle ifade etti: "Yıllardır aynı tehlike ile yüzleşmek zorunda kaldıklarını belirten Şehmus Aslan, 'Yazın suların azalması sonucu karşıya derin olmayan yerlerden çocukları sırtımızda taşıyarak geçebiliyoruz ama kış gelip sular yükseldiğinde mecbur köprüyü kullanmak zorunda kalıyoruz. Kendi imkanlarımızla yaptığımız köprü ise ne kadar güvenli, düşüp sulara kapılabilme riskini göze alıyoruz. Biz gençler daha rahat geçebiliyoruz belki ama yaşlılar, kadınlar ve çocuklarımız karşıya geçmekte güçlük çekiyor, düşme tehlikesi atlatıyorlar.'”

Ayrıca, sel felaketi sonrası köprünün yıkılmasıyla köy sakinleri hem maddi hem de manevi olarak zorluklar yaşadılar. Şehmus Aslan, "Mezarlık ziyaretini istediğimiz zaman yapamıyoruz. Mezarlık ya da bir hastayı ziyaret etmek için bile yaşlılarımız ve kadınlar için taksi tutmak zorunda kalıyoruz. Kısacık yoldan gitmek yerine, buradan gidip şehir merkezinden dönüp tekrar denenin karşısına gelmek zorunda kalıyoruz. Acil bir durum oluyor köprüden kısa mesafe gitmek yerine 20 kilometre yol yapmak durumunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER