© Baykuş Haber

Selden korunmak için masaların üzerine çıkan vatandaşlar kameraya yansıdı

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında sel felaketi meydana geldi. Bu doğal afet sırasında bir kıraathanede oyun oynayan vatandaşlar, ani sel sularıyla karşı karşıya kaldılar. O anlar ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Azdavay ilçesinde oyun oynayan vatandaşlar, sel sularının hızla yükselmesi üzerine masaların ve sandalyelerin üzerine çıkarak kendilerini korumaya çalıştılar. Sel suları kahvehaneye ulaştığında vatandaşlar dışarı çıkamadılar ve sel sularının çekilmesini beklediler. Bu süre zarfında birçok işyeri de sel sularının altında kaldı.

Sel felaketi sonrasında işyerlerine giren suları tahliye etmek için vatandaşlar ellerindeki küreklerle çalışmalarını sürdürdüler. İlçede sel sularının sık sık yaşandığını ve yeterli dere ıslahı yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, yaşanan afetin işyerlerine büyük zarar verdiğini ifade ettiler.

Muzaffer Arslan, ilçenin gider sisteminin yetersiz olduğunu belirterek, sel sularının merkezi bir caddede biriktiğini ve bu durumun sıkça tekrarlandığını dile getirdi. Dere ıslahının bir türlü yapılmadığını ve bu nedenle benzer afetlerin sürekli yaşandığını ifade eden Arslan, iş yerlerinin su altında kaldığı durumlar için zararlarının ne kadar olduğunu hesaplayamadığını söyledi.

Rıza Değirmen ise yağmurun geleceğini tahmin ederek evine gittiğini, ancak dolu ve yağmur sonrasında dükkanının sel suları altında kaldığını belirtti. İş yerindeki zararının 60-70 bin lira civarında olduğunu ifade eden Değirmen, yaşanan afetin doğal bir olay olduğunu ve bu tür durumların Allah'tan geldiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER