© Baykuş Haber

Selendide arpa ve buğday hasadı başladı

MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNDE ARPA VE BUĞDAY HASADI BAŞLADI. BİÇERDÖVERLER TARLALARA GİRERKEN, YAĞMURLU GEÇEN YIL NEDENİYLE BAZI BÖLGELERDE YATAN BUĞDAY NEDENİYLE BAŞAKLARIN TARLADA KALDIĞI ÖĞRENİLDİ.

Manisa'nın Selendi ilçesinde, arpa ve buğday hasadı heyecanı başladı. Biçerdöverler tarlalara girdi ve çiftçiler, bereketli ürünlerini toplamaya başladı. Yağışların bol olduğu bir yılın ardından çiftçiler, bu hasat sezonundan umutlu. Ancak bazı bölgelerde, yoğun yağışlar nedeniyle yatan buğday başaklarının tarlada kaldığı belirtildi.

Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, hasat çalışmalarının başladığı alanlarda incelemelerde bulundu. Bu ziyarete AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kaçar ve Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız da eşlik etti. Kaymakam Okumuş, çiftçilerin yanına giderek buğday hasadına katıldı ve çiftçilerle sohbet etti. Yoğun yağışların bu yıl verimi artırdığını belirten Kaymakam Okumuş, çiftçilere bereketli bir hasat diledi.

Selendi Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız ise bu yıl 2 bin 642 çiftçinin 600 bin dekara buğday, 2 bin 242 çiftçinin ise 45 bin dekara arpa ektiğini ifade etti. Ancak tüccarların TMO tarafından belirlenen fiyatın altında buğday alımı yaptığını belirterek, yetkililerin bu konuya yakından ilgilenmesini ve sorunu çözmesini talep etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER