© Baykuş Haber

Selendide Kiraz Festivali coşkusu

MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNDE DÜZENLENEN KİRAZ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLURKEN, EN İYİ KİRAZ ÜRETEN ÜRETİCİLERE ALTIN HEDİYE EDİLDİ.

Manisa'nın Selendi ilçesinde düzenlenen Geleneksel Pınarlar Kiraz Festivali, göz kamaştıran anlara sahne oldu ve en iyi kiraz üreticilerine altın hediye edildi. Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen festival, Selendi Belediyesi ve Pınarlar Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edildi.

Kiraz üreticileri, en kaliteli kirazları yarıştırdılar ve en güzel kirazları yetiştiren üreticilere altın hediye verildi. Kiraz üretimi, 2000'li yılların başında başlayan bahçe oluşturma çalışmalarıyla büyüdü ve şimdi Avrupa pazarına ihraç edilen aroması ve lezzetiyle ün kazandı. Kiraz, bu bölgenin önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

Kiraz Festivali, Selendi'de Şehit Savcı Ethem Ekim Okulu bahçesinde düzenlendi. Festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra en güzel kiraz yarışması başladı. 21 üretici tarafından yetiştirilen kirazlar, jüri tarafından değerlendirildi. 10 üretici dereceye girdi ve Muhammet Karataş birinci, Ramazan Sönmez ikinci, Muammer Akyıldız ise üçüncü oldu. Dereceye giren kiraz üreticilerine altın hediye verildi.

Festivalin akşam bölümünde ise TRT sanatçısı Selcan Kökçen Şahin, havai fişek gösterisi eşliğinde birbirinden güzel eserleri seslendirerek geceye renk kattı. 23'üncü Selendi Pınarlar Kiraz Festivali'ne, Kaymakam V. Halil İbrahim Okumuş, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Muhammed Tok, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Sıddık Kırkel, oda başkanları, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER