© Baykuş Haber

Selin vurduğu Denizlide acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı

DENİZLİ’DE DÜN ETKİSİNİ GÖSTEREN YAĞMURUN ARDINDAN SELİN VURDUĞU MAHALLELERDE ORTALIK GÖLE DÖNDÜ. GÜN AĞIRINCA ORTAYA ÇIKAN ACI TABLODA DERE YATAĞINDA BULUNAN OTELLER ENKAZ YIĞININA DÖNERKEN, EKİPLER SEFERBER OLDU.

Denizli'de dün yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında sel felaketi meydana geldi. Şehrin farklı mahallelerinde yaşanan seller nedeniyle çevre sular altında kaldı, bazı evler suyla dolup taştı. Selin en çok etkilediği bölgelerden biri, turistik Karahayıt ve çevresi oldu. Bu bölgelerdeki dere yatağındaki oteller sular altında kalırken, vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Olay sonrası, jandarma, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi ekipleri bölgeye sevk edildi. Bu ekipler, selin neden olduğu tahribatı temizlemek için gece boyunca çalıştılar. Selden en fazla etkilenen bölgeler drone ile görüntülendi.

Bölge sakinlerinden Hüseyin Çıbık, yağışların ardından selin bir anda geldiğini ve belediye ekiplerinin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini belirtti. Erol Demir adlı vatandaş ise evinin içinin çamur dolu olduğunu ifade ederken, hayvanlarını kurtarmaya çalıştıklarını ancak bazılarının telef olduğunu söyledi. Başka bir mahalle sakini Mehmet Ali Şat ise sel sularının gelmeye başladığını duyduktan sonra koyunlarını kurtarmaya çalıştıklarını ancak birçoğunun telef olduğunu dile getirdi.

Denizli'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle vatandaşlar büyük zorluklar yaşarken, yetkililer tahribatı en aza indirmek ve yardım sağlamak için seferber oldu. Bu olay, ani ve şiddetli yağışların yol açtığı sel riskinin ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER