© Baykuş Haber

Sendikalardan darp edilen öğretmene destek açıklaması

ZONGULDAK'TA DÖRT SENDİKA BAŞKANI OKUL BAHÇESİNDE DARP EDİLEN ÖĞRETMENE DESTEK AÇIKLAMASI YAPARAK SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ.

Zonguldak'ta yaşanan üzücü olay sonrasında dört sendika başkanı, okul bahçesinde darp edilen öğretmene destek açıklaması yaptı ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

Olay, Zonguldak Fen Lisesi Öğrenci Pansiyonu bahçesinde meydana geldi. M.N. (24), Y.İ.A. (28), R.C.K. (19), O.A. (28) ve E.Ş. (20) adlı kişiler alkol alarak çevreye rahatsızlık verdi. Bu duruma müdahale eden pansiyon görevlisi öğretmen Haydar Erduranlı, M.N. ve Y.İ.A. tarafından darp edildi. Polis olaya müdahale ederek 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından M.N., Y.İ.A. ve R.C.K. adli kontrolle serbest bırakılırken, darp olayının failleri M.N. ve Y.İ.A. tutuklandı.

Öğretmen Haydar Erduranlı'nın vücudunda ciddi yaralanmalar oluştu ve ameliyata alındı, ancak tedavisinin ardından taburcu edildi. Bu olayın ardından dört eğitim sendikası, okulun önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-Bir Sen ve Türk-Eğitim Sen Şube Başkanları, öğretmen Haydar Erduranlı'ya yönelik saldırıyı kınadıklarını ve sorumluların gereken cezayı almasını talep ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER