© Baykuş Haber

Senegalde muhalefet liderine hapis cezası verilmesi sonrası sokaklar karıştı

Senegal'de muhalefet lideri Ousmane Sonko'ya 2 yıl hapis cezası verilmesinin ardından, Sonko'nun destekçileri sokaklara çıkarak polis ile çatıştı. Senegal'de 2021 yılında bir masaj salonunda çalışan 20 yaşındaki bir kadına tecavüz ve ölüm tehdidi suçlamalarıyla yargılanan Sonko'ya verilen mahkeme kararı büyük bir protestoya neden oldu. Mahkeme, Sonko'yu tecavüz suçundan beraat ettirirken, 21 yaşından küçük kişilere yönelik ahlaksız davranış olarak kabul edilen başka bir suçtan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sonko'nun partisi PASTEF, mahkeme kararını siyasi bir komplo olarak nitelendirerek destekçilerini sokaklara çıkmaya çağırdı. Sonko'nun suçlamaları reddedip davanın siyasi amaçlar taşıdığını iddia etmesi nedeniyle duruşmaya katılmadığı bir sırada, destekçileri polisle çatıştı, otobüsleri ateşe verdi ve polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Senegal Adalet Bakanı Ismaila Madior Fall, Sonko'nun her an hapse girebileceğini ve güvenlik gerekçesiyle Sonko'nun evinin çevresine polis yerleştirildiğini belirtti. Fall, bu olayın ülkeyi istikrarsızlaştırmayı amaçlayan bir isyan projesi olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER