© Baykuş Haber

Senegaldeki protestolarda ölü sayısı 15e yükseldi

SENEGAL'DE MUHALEFET LİDERİ OUSMANE SONKO'NUN 2 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASINA KARŞI DÜZENLENEN PROTESTOLARDA CAN KAYBI SAYISI 15’E YÜKSELDİ.

Senegal'de muhalefet lideri Ousmane Sonko'nun 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karşı düzenlenen protestolarda can kaybı sayısı 15'e yükseldi. Ülkede hükümetin aldığı bu kararın ardından başlayan gösteriler şiddetlenerek devam ediyor. Polis ile protestocular arasındaki çatışmalarda kaybedilen yaşamların sayısı artıyor.

Başkent Dakar'ın Quakam ve Ngor semtlerinde protestocuların iki akaryakıt istasyonunu yağmaladığı ve bir süpermarketi ateşe verdiği bildirildi. İçişleri Bakanı Antoine Felix Abdoulaye Diome, gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine hükümetin Facebook, WhatsApp ve Twitter gibi sosyal medya platformlarına erişimi engellediğini açıkladı. Diome, "Senegal hükümeti, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için her türlü tedbiri aldı. Ülkenin her yerinde güvenliği güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ousmane Sonko, Dakar'daki mahkemede 21 yaşından küçük bir kişiye cinsel taciz suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak masaj salonunda çalışan bir kadına tecavüz ve ölüm tehdidi suçlamalarından beraat etmişti. Sonko, mahkemeye katılmamış ve avukatı, henüz Sonko'nun tutuklanması için arama emri çıkarılmadığını belirtmişti.

Sonko'nun partisi PASTEF, halkı ülke genelinde sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu. Muhalefet destekçileri, hükümetin Sonko'nun 2024 yılında yapılacak seçimlerde aday olmasını engellemek için hapis cezası verdiğini iddia ediyor. Ousmane Sonko, 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini 3. sırada tamamlamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER