© Baykuş Haber

Serinyol-Madenli yolunda iki koldan çalışmalar sürüyor

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANI HASAN ZİYA HAMİDİOĞULLARI DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI YÜRÜTTÜKLERİ ÇALIŞMALARLA İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, Serinyol-Madenli yolunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hamidioğulları, depremin ardından Hatay'ın toparlanma sürecinde olduklarını ve şehirlerini güzelleştirme çalışmaları yaptıklarını, ancak depremin bu çalışmalara zarar verdiğini belirtti. Ayrıca, deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları ve çadır kentlerin oluşturulmasında aktif rol aldıklarını ifade etti.

Hatay'da inşaat maliyetlerinde artış olduğunu ve yerel fırsatçıların bu durumu kötüye kullandığını vurgulayan Hamidioğulları, şehrin normale dönmesi için normal davranılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, altyapı ve üst yapı çalışmalarının yeni imar planlarına göre yapılması gerektiğini ve ikinci bir çevre yoluna ihtiyaç olduğunu belirtti.

Serinyol-Madenli Yolu'nun inşaatının devam ettiğini ve bu yolun HADO Limanı'na bağlanacağını açıklayan Hamidioğulları, çiftçilerin kullandığı yolların tamamında çalışmaların sürdüğünü ve şehrin etrafını çevreleyen bir ring yolu oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca, modern Sebze Hali Projesi'nin 2024 yılı başlarında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Hamidioğulları, çalışmalar sırasında alt ve üst yapılara zarar verilmemesi gerektiğini ve sulamanın yapılması gerektiğini de vurguladı. Şehirde yaşamın devam ettiğini ve bu süreçte kibar davranılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER