© Baykuş Haber

SGKda yapılandırma mesaisi

PRİM BORÇLARINI YAPILANDIRMA KANUNU OLARAK BİLİNEN 7440 SAYILI KANUNA GÖRE YAPILANDIRMA BAŞVURUSU İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ OLAN 3 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ SGK MÜDÜRLÜKLERİ GECE 24.00'E KADAR ÇALIŞACAK.

Prim borçlarını yapılandırma kanunu (7440 sayılı kanun) çerçevesinde başvurular için son tarih olan 3 Temmuz Pazartesi günü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müdürlüklerinin gece 24.00'e kadar açık olacak. Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hacı Ali Hasgül, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve başvuruların son tarihini hatırlattı.

Hasgül, 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında SGK'ye yapılacak başvurular için son başvuru tarihinin 3 Temmuz 2023 Pazartesi olduğunu belirtti. Bu çerçevede, başvuruların alınacağı Sosyal Güvenlik Merkezlerinin 3 Temmuz Pazartesi günü gece saat 24.00'e kadar açık olacağını bildirdi.

Yapılandırmaya ilişkin bilgi de veren Hasgül, prim borcu bulunan vatandaşların bu avantajlı yapılandırmadan faydalanmalarını umut ettiklerini ifade etti. Hasgül, yapılandırmanın, idari para cezalarının yarısının silindiği ve önemli faiz indirimleri sunan bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu yapılandırma, 4B kapsamındaki vatandaşlar için de önemli faiz indirimleri sunarak değerlendirilmesi gereken bir fırsat sunmaktadır. Bu açıdan tüm vatandaşların yapılandırmadan faydalanması önemlidir.

Başvuruların son tarihi olan 3 Temmuz Pazartesi'ye kadar SGK müdürlüklerinin açık olacağını hatırlatırız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER